marți, 22 mai 2018

Offset & Gravura


 Offset & Gravura 
Presa de compensare este formată, de obicei, din cel puțin patru unități de cerneală, care imprimă simultan ambele părți ale hârtiei. Spre deosebire de presa de gravare, culorile de cerneală sunt tipărite fără unități de uscare între unitățile de cerneală, astfel încât cerneala este încă umedă când se aplică următoarea culoare.
 În imprimarea offset, placa nu vine în contact cu hârtia. În schimb, transferă imaginea pe o pătură intermediară de cauciuc care contactează hârtia și imprimă imaginea. Compensarea imaginii pe pătură permite transferul mai complet al cernelei pe suprafața hârtiei. Două prese comune de tip offset sunt M1000 de la Harris-Heidelberg, care imprimă simultan 32 de pagini standard și M3000, care imprimă 48 de pagini standard. Rolele de hârtie pentru presele offset nu pot depăși 56 ".
 În timpul procesului de rotogravură, imaginile sunt imprimate direct pe hârtie, mai degrabă decât printr-o pătură. Cilindrul de impresie este parțial scufundat în cerneală, cu excesul de cerneală îndepărtat de o margine subțire de metal numită lama doctorului. Cilindrul intră apoi în contact cu stratul de hârtie și o încărcătură electrică ajută la transferul cernelei din godeurile gravate din cilindru pe hârtie. După imprimarea fiecărei culori, stratul de hârtie trece printr-o unitate de uscare și apoi este rotit; culorile sunt imprimate pe verso.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

3 idei pentru atestat de nota 10

Prima idee ar fi să vorbești coerent, ca examinatorul să înțeleagă tema proiectului pe care ai vrea să îl susții. A doua idee ar fi ca să f...