duminică, 24 februarie 2019

Premiul Oscar cea de-a 91-a editie

OSCAR 2019. Cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar se va desfăşura duminică, 24 februarie.

    Lungmetrajul "Green Book" a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar, organizată duminică seară la Los Angeles, unde producţia "Bohemian Rhapsody", un film biografic dedicat cântăreţului Freddie Mercury şi trupei sale, Queen, a câştigat patru trofee.
     Filmul "Green Book", în regia lui Peter Farrelly, spune povestea unui agent de pază care lucra în baruri şi a devenit şoferul unui pianist afro-american în anii '60, cu ocazia unui turneu susţinut de acesta în sudul segregaţionist al Statelor Unite.  

    Producţia este realizată după un scenariu original semnat de Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie şi Peter Farrelly, iar rolul principal a fost interpretat de Viggo Mortensen

"Green Book" s-a impus în total la trei categorii de premii: "cel mai bun film", "cel mai bun actor în rol secundar" (Mahershala Ali) şi "cel mai bun scenariu original". Filmele "Roma" şi "Black Panther" au triumfat tot la trei categorii.  

Link articol
Link film 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

3 idei pentru atestat de nota 10

Prima idee ar fi să vorbești coerent, ca examinatorul să înțeleagă tema proiectului pe care ai vrea să îl susții. A doua idee ar fi ca să f...